April 2004
In april 2004 heeft de HZBO in het kader van het 35 jarige jubileum een speciale instuifzending gemaakt, waar alle medewerkers aan mee deden.
Najaar 2004 werden alle aangesloten tehuizen bezocht voor een speciale live uitzending, die tegelijkertijd in de andere tehuizen en via de kerkradio te beluisteren was.

November 2004
Op bezoek bij de HZBO in Hoogeveen
In november 2004 vierde de Hoogeveense Zieken en Bejaardenomroep haar 35 jarig jubileum.
Hoogste tijd om eens een bezoek aan deze omroep te brengen, die nadat ze jarenlang in het plaatselijk Bethesda ziekenhuis haar studio had, nu alweer meerdere jaren in een noodstudio in de ´De Koppeling´ naast verpleeghuis ´Weidesteyn´
HZBO voorzitter Bert Jonkman en bestuurslid Henk Olde (hoofd techniek) vertelden ons uitgebreid over de geschiedenis en toekomst van de jubilerende huisomroep.

Maart 2000
Zowel in 1999 als dit jaar hebben we als HZBO nieuwe apparatuur kunnen aanschaffen, waar we u wat over willen vertellen.
Voordat deze apparatuur werd aangeschaft is er eerst uitgebreid gekeken wat het meest geschikt voor ons was en waar we dit het voordeligste konden kopen. De leverancier hebben we gevonden in Denekamp (vlak bij Ootmarsum).
Deze leverancier met de naam Gerard Niehoff leverde ons niet alleen de apparatuur, maar stond ons met prima advies terzijde.
Het belangrijkste apparaat dat vorig jaar kwam, was het nieuwe mengpaneel: het nieuwe hart van onze studio.
Op dit mengpaneel is alles in de studio aangesloten zoals de microfoons, de cd- en platenspelers enzovoort.
Alle muziek en gesproken woord wordt hiermee in het juiste volume samengevoegd, zodat het via één kabeltje naar u toegebracht kan worden. Door middel van een rij kleine lampjes is te zien of het geluid te hard of te zacht is, zodat het bijgeregeld kan worden. Door middel van dit mengpaneel is het ook mogelijk dat de presentator die in een andere ruimte zit met de technicus kan praten met hulp van koptelefoon en microfoon. Voordat het geluid de studio verlaat gaat het eerst nog door een apparaat wat we ook vorig jaar kochten: een compressor/limiter. Dit apparaat past het geluid aan zodat het zo goed en duidelijk mogelijk bij u aankomt.
Als laatste wil ik u wat vertellen over onze twee nieuwe Marantz cd-spelers die we dit jaar kochten.
Deze speciale spelers hebben een aantal functies die de meeste cd spelers niet kennen.
Zo zoeken deze spelers altijd exact waar de muziek precies begint als er een nummer gekozen is.
Wat ook heel handig is dat bij het afspelen de cd-lade niet open wil. Daardoor is er bij het inleggen van een nieuwe cd vergissen niet mogelijk. Het mooie van deze cd-spelers is ook dat ze d.m.v. het mengpaneel gestart en gestopt kunnen worden.
U zult beseffen dat we ontzettend blij zijn met deze apparatuur.

4 juni 1999
De 30-jarige jubileumuitzending van vrijdag 21 mei 1999 kan beschouwd worden als zeer geslaagd!
Er waren vele patiënten uit het ziekenhuis aanwezig, die genoten naar het optreden van De Harmony Singers.

Binnenkort verschijnt er weer een HZBO Infoboekje.
Het infoboekje wordt verspreid in ziekenhuis Bethesda, het verpleeghuis Weidesteyn en de vijf verzorgingshuizen. Ook u kunt in het bezit komen van een HZBO Infoboekje. Neem in dat geval even contact op met een HZBO medewerker

21 mei 1999
De HZBO bestaat 30 jaar en dat wordt vandaag gevierd met een jubileumuitzending! Vandaag wordt het 30-jarig jubileum van de HZBO gevierd en wel met een live uitzending vanuit het ziekenhuis Bethesda. De live-uitzending begint om 20.00 uur en u bent natuurlijk van harte uitgenodigd om dit jubileum samen met de HZBO te vieren. Tijdens de live-uitzending treedt het koor De Harmony Singers voor u op. Dit koor zal vele mooie liederen ten gehore brengen.Tevens wordt op deze avond HZBO-medewerker Albert Loots in het zonnetje gezet. Albert Loots was één van de pioniers van de HZBO. Wethouder Leistra van de gemeente Hoogeveen zal hem vanavond het VHN-speltje uitreiken, voor de 30-jaar waarin Albert
zich heeft ingezet voor de omroep.

13 april 1999
Op vrijdag 21 mei wordt er weer een live-uitzending georganiseerd.
De Harmony Singers treden op en u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

17 februari 1999
Eindelijk weer wat te melden! Op woensdag 17 maart a.s. wordt er weer een live uitzending georganiseerd Op deze avond zal het gemengd volkszangkoor Westerbork en omstreken voor u optreden. Dit is een koor dat uit ongeveer 100 leden bestaat. Op de Avond van de live uitzending zullen er naar schatting ´maar´ 50 leden aanwezig zijn vanwege ruimte gebrek….

16 februari 1999
HZBO-medewerkers actief tijdens de oudejaars uitzending van 31 december. De uitzending werd verzorgd vanuit de hal in ziekenhuis Bethesda. U ziet op de foto van links naar rechts: Marion Niemeijer, Albert Loots en Koop Okken (met kroket).

1 januari 1999
Op woensdag 20 januari organiseert de HZBO weer een live-uitzending in ziekenhuis Bethesda. Het belooft weer een gezellig avondje te worden. Op deze avond zal de volksmuziekgroep ´Tierelier’ uit Hoogeveen optreden. De live-uitzending kan worden bijgewoond door mensen uit ziekenhuis Bethesda. Een team van vrijwilligers staat klaar om patiënten met bed en al naar de ontmoetingsruimte te brengen. Na de uitzending zorgt dezelfde groep vrijwilligers ervoor dat de patiënten weer naar hun afdeling terug worden gebracht.

16 december 1998
De nieuwe HZBO Info is uit.
De HZBO Info is het (gedrukte) informatieboekje van de HZBO. Dit keer een bijzondere editie. Het is de eerste keer dat ons Info-boekje in eigen beheer wordt uitgegeven. Er is dan ook heel wat uurtjes werk in gaan zitten. De inhoud gaat dit keer, hoe kan het ook anders, speciaal over de Kerstdagen en het einde van 1998. Wilt u in het bezit komen van een HZBO Info-boekje neem dan even contact op met de HZBO

15 december 1998
Het is zover! De HZBO zendt uit via de kabel. Sinds 8 december j.l. kunnen de verzorgings huizen de HZBO ontvangen via de kabel. Helaas zijn de decoders – kastjes om de HZBO te kunnen ontvangen nog maar mondjesmaat leverbaar. Wilt u in bezit komen van een decoder?
Neem even contact op met de HZBO of met iemand van uw Kerkgemeenschap.

29 oktober 1998
De HZBO verbreidt haar horizon!
Op initiatief van een aantal kerkgemeenschappen in Hoogeveen is er een werkgroep opgestart. Deze werkgroep moest de mogelijkheid onderzoeken van het uitzenden van kerkdiensten via de kabel. De conclusie van de werkgroep is: uitzending via de kabel is haalbaar. Ook de HZBO is van plan om aan dit project deel te nemen. Daardoor wordt het mogelijk om meer ouderen binnen de gemeente Hoogeveen te bereiken. Denk hierbij aan aanleunwoningen e.d. De uitzendingen houden echter een besloten karakter.
Alleen mensen / instanties met een decoder kunnen de uitzendingen ontvangen. Wanneer de HZBO via de kabel gaat uitzenden is op dit moment nog niet bekend.

29 september 1998
Binnenkort wordt de beurs Hobby ´70 weer gehouden in de Tamboer. Ook de HZBO is op deze beurs aanwezig. De dagen en tijden dat u iemand van de HZBO op de beurs kunt treffen zijn: woensdag 4 t/m zaterdag 7 november.U komt toch ook! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Radio Omroep voor Zieken en Ouderen uit Hoogeveen de HZBO

8 september 1998
Aanstaande zaterdag 12 september is er weer de jaarlijkse Cascala. Op deze dag worden er tal van festiviteiten in de Hoofdstraat van Hoogeveen georganiseerd. Speciaal voor de zieken in het ziekenhuis en ouderen die slecht ter been zijn, zal de HZBO zal dit spektakel live uitzenden van ´s morgens 10.30 tot 16.00 uur. Wilt u eens zien hoe het is om ‘radio te maken’ kom dan zaterdag langs op de Cascala en zoek de stand van de HZBO op, meldt u zich dan tevens aan.

18 mei 1998
Met ingang van maandag 18 mei begint het maandagavondprogramma ´Divertimento´ om 20.30 uur en eindigt om 20.00 uur

27 november 1997
We blijven aan het plannen. De nieuwe studio neemt steeds verdere vormen aan. De commissie Materiële Zaken is druk bezig met het – op papier – inrichten van de nieuwe studio. Tevens wordt er op dit moment rondgekeken naar nieuwe apparatuur voor de studio, zoals mengpaneel etcetera.

26 november 1997
De plannen voor de oudjaarsuitzending nemen steeds vastere vormen aan. U kunt op de dag zelf onze medewerkers van de HZBO in de gang van het ziekenhuis Bethesda, vlak bij de lift, tegenkomen. Gebruik die gelegenheid om familie, vrienden of kennissen die in het ziekenhuis liggen, via deze weg een nieuwjaarsgroet toe te wensen. Ook de ouderen in de diverse tehuizen worden deze dag niet vergeten.
Binnenkort kunt u op deze pagina het programma alvast doornemen.

De Vereniging Huisomroepen Nederland, waar de HZBO ook bij aangesloten is, heeft ook al enige tijd een eigen plekje op internet. Het adres is: http://www.vhn.nl. Op deze site staan diverse verwijzingen naar andere ziekenomroepen. Dus heeft u een familielid, vriend of kennis die elders in het ziekenhuis is opgenomen, dan kunt u wellicht via deze weg hem/haar verrassen met een verzoekplaatje.

3 oktober 1997
Ook dit jaar verzorgt de HZBO op woensdag 31 december weer een speciale oudejaars daguitzending. Dit spektakel zal plaats vinden in ziekenhuis Bethesda. Een groot deel van de dag kunt u luisteren naar muziek, reportages en het radiospel. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de studio.

Op woensdag 19 november organiseert de HZBO wederom een live uitzending vanuit verpleeghuis Weidesteyn. De avond begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond treedt het koor Togolino´s voor u op. Dit koor bestaat uit ongeveer 20 leden en zij brengen populaire- en luisterliedjes ten gehore.

21 september 1997
De HZBO krijgt een nieuwe studio! In verband met interne verhuizingen binnen het ziekenhuis Bethesda is de HZBO genoodzaakt een andere ruimte binnen het ziekenhuis te betrekken. Van deze nood is direct maar een deugd gemaakt: de nieuwe studio wordt geheel opnieuw ingericht en voorzien van moderne apparatuur.

4 september 1997
De HZBO zal aanwezig zijn op het evenement Cascala ´97 in de Hoofdstraat te Hoogeveen. Dit evenement is gericht op het bekend maken van diverse (vrijwilligers) organisaties en vindt plaats op zaterdag 6 september 1997. De HZBO geeft een impressie van dit evenement door middel van live-reportages op de dag zelf.

3 september 1997
De HZBO organiseert op 17 september weer een live-uitzending. De avond vindt plaats in de kapel van het ziekenhuis Bethesda en is voor iedereen toegankelijk. De muziek / zang wordt deze avond verzorgt door ´Please´ uit Uffelte. In de pauze worden er enkele gedichten voor gedragen door Ria Ferment. Aanvang om 20.00 uur, iedereen is welkom!